Hlavní obsah

Rallye v Třebíči si vyžádala smrt jedné z posádek

– TŘEBÍČ • Aktualizováno
Právo, Novinky, toh, pch

Smrt jedné z posádek během třinácté rychlostní zkoušky na Horácké rallye Třebíč si vyžádala vážná dopravní nehoda. V sobotu zhruba kolem půl třetí havaroval Miroslav Levora a jeho spolujezdkyně Pavla Třebínová. Novinkám to potvrdil mluvčí rallye Roman Ordelt.

Článek

"K nehodě došlo během, třinácté rychlostní zkoušky v úseku mezi Brtnicí a Kameničkou," upřesnil Ordelt. Blíže se k tragédii nechtěl vyjadřovat.

Podle svědků šlo o rovný úsek u obce Svatoslav. Vůz údajně vyjel za horizontem do protisměru, kde se střetl se stromem. Ředitel jihlavské záchranky Lukáš Kettner řekl, že navigátorka Pavla Třebínová zemřela na místě, řidič auta Miroslav Levora byl ještě nějakou dobu resuscitován, ale neúspěšně.

Rallye byla posléze ukončena. Ředitel rallye Jaroslav Krčma Právu řekl, že za celou devatenáctiletou historii rallye obdobnou tragédii nepamatuje.

Při rallye před časem havaroval Landa

Vážné havárie při rallye nejsou žádnou výjimkou. O tom se na začátku dubna mohl přesvědčit i automobilový závodník a zpěvák Daniel Landa. Ten havaroval při Rallye Šumava.

Landa v rychlosti 140 km/h vrazil do stromu. Posléze byl v bezvědomí převezen do strakonické nemocnice, od kud byl po dvou dnech opět v pořádku propuštěn.

Reklama

Související témata:

Související články

Landu propustili z nemocnice

Daniel Landa byl v neděli odpoledne propuštěn ze strakonické nemocnice do domácí péče. "Kontrolní vyšetření u zpěváka byla v pořádku," potvrdil Právu ředitel...

Výběr článků

Načítám