Hlavní obsah

Radní Langmajer dostal podmínku za smrtelnou nehodu

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Tříletá podmínka a pět let zákaz řízení je trest pro pražského radního Martina Langmajera (ODS). V září 2007 jel po strakonické rychlostní silnici a u Mokrovrat na Příbramsku zezadu narazil do auta v odstavném pruhu. V něm seděla žena s dcerou. Mladá žena na místě podlehla zraněním, dítě má dlouhodobé psychické problémy.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Radní Prahy Martin Langmajer odchází od příbramského soudu, kde dostal tříletou podmínku za zavinění smrtelné dopravní nehody.

Článek

Soudkyně v Příbrami ve středu vynesla rozsudek, uložila trest na dva roky vězení s podmíněným odkladem na tři roky a pět let zákaz řízení všech motorových vozidel.

„Pan Langmajer se nevěnoval řízení, choval se jako nezodpovědný řidič. Nepřizpůsobil svou rychlost podmínkám, bylo špatné počasí, hustý provoz a podle svědků telefonoval,“ odůvodnila trest soudkyně Helena Kuthanová.

Radní Langmajer se okamžitě odvolal stejně jako státní zástupkyně. Ta požadovala nepodmíněný trest a chtěla za smrt mladé ženy a vážné následky u dítěte poslat Langmajera do vězení. Radní vinu odmítá.

„Byl jsem odsouzen bez důkazů,“ mínil Langmajer a rázně odešel od soudu. Po odvolání se bude pokračovat na krajském soudu v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám