Hlavní obsah

Pytlák na Opavsku ulovil 85 raků, zasáhla policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklý případ pytláctví prověřují policisté na Opavsku. U šestatřicetiletého muže bylo zajištěno celkem 85 raků říčních, které předtím vylovil na splavu u Hradce nad Moravicí. Díky včasného zásahu se podařilo raky vrátit do přírody.

Foto: Policie ČR

Úlovek raků na Opavsku

Článek

Mluvčí opavské policie René Černohorský sdělil Novinkám, že policie zahájila úkony pro podezření z „přečinu neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami“.

Šestatřicetiletý muž podle dosavadních zjištění policie vylovil 9. září v blízkosti takzvaného žimrovického splavu 85 exemplářů raka, který patří jako kriticky ohrožený druh mezi chráněné živočichy.

„Celá záležitost byla zjištěna a objasněna na základě vlastního prošetřování a prověřování ze strany místně příslušných policistů,“ dodal mluvčí bez dalších podrobností.

Potvrdil jen to, že raci mohli být vráceni do přírody. Co s nimi pytlák zamýšlel dělat, například zda s nimi chtěl dále obchodovat anebo je zamýšlel zkonzumovat, zatím není jasné.

Pytlák na Táborsku uřízl daňkovi hlavu a tělo nechal ležet

Krimi

Reklama

Související témata:
Rak říční

Výběr článků

Načítám