Hlavní obsah

Puštěným plynem ohrozila žena v domě v Chomutově desítky lidí. Policie ji obvinila z obecného ohrožení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obvinění z obecného ohrožení čelí žena, která v Chomutově hrozila sebevraždou skokem z okna. Předtím v bytě pustila plyn, který se dostal do celého panelového domu. Zadržet ji musela zásahová jednotka, skončila v psychiatrickém zařízení.

Zadržení ženy z Chomutova zásahovou jednotkou. Video: Policie ČR

 
Článek

Mladá žena pustila plyn v panelovém domě v Zahradní ulici v Chomutově minulé úterý odpoledne. Podle kriminalistů úmyslně poškodila přívod plynu ke sporáku.

„Tím došlo k masivnímu úniku zemního plynu do bytové jednotky a následně cestou společných stoupaček do prostor panelového domu,“ uvedla mluvčí policie Miroslava Glogovská.

Žena v Chomutově urazila plynovou hadici a vyhrožovala sebevraždou. Zadržela ji zásahovka

Krimi

Po týdnu byla obviněna z trestného činu obecného ohrožení, následně byla omezena na svobodě. Kvůli jejímu zdravotnímu stavu byla z rozhodnutí lékaře přesunuta do psychiatrického zařízení. Podle policistů ohrozila desítky lidí.

Výbušná koncentrace

Koncentrace plynu v panelovém domě se po měření blížila k výbušnosti, navíc bezprostředně hrozil vznik požáru. Žena se v bytě poté zabarikádovala a vyhrožovala skokem z okna. Mezitím se z domu evakuovalo 23 obyvatel.

Foto: Policie ČR

Zadržení ženy z Chomutova zásahovou jednotkou.

Kromě hasičů a záchranné služby na místo zamířila i zásahová jednotka s vyjednavačem. Když vyjednávání nikam nevedlo, musela policie zakročit. Poté, co se muži zákona dostali do bytu díky beranidlu, ženu zadrželi.

„Událost se tak díky pohotovému zásahu policistů a hasičů obešla bez následků na životech, zdraví nebo majetkových škod,“ dodala Glogovská. Za uvedený trestný čin ženě hrozí vězení od tří do osmi let.

Reklama

Výběr článků

Načítám