Hlavní obsah

Ptal se ženy v Praze na cestu, pak jí strhl brož a utekl

Novinky, Jan Středa
Praha

Pražští policisté pátrají po muži, který ženám v metropoli krade šperky. Řetízky a brože jim strhává rovnou z krku. Zatím okradl dvě ženy, případů je ale možná víc. V případě dopadení a odsouzení mu za krádež hrozí až dva roky vězení. Ve středu o tom informoval policejní mluvčí Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž strhl řetízek a utíkalVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž při dvou krádežích sebral ženám šperky dohromady za asi 20 tisíc korun.

Při první krádeži oslovil ženu v Apolinářské ulici. Předstíral, že se ztratil, a ptal se jí na cestu. Nenápadně se přitom rozhlížel, zda se v okolí nenachází nikdo, kdo by mohl přijít na pomoc. Následně zničehonic strhl ženě z krku brož a z místa utekl.

Druhou oběť už ani neoslovoval, jen k ní přistoupil a strhl jí z krku zlatý řetízek. To se odehrálo na Ostrčilově náměstí na zastávce MHD. S kradeným řetízkem pak pachatel zamířil k nedaleké stanici metra Karlovo náměstí. Ve vestibulu metra zloděje zachytily kamery.

Kdy se případy staly, policie neupřesnila.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z krádeže

Policisté muže stíhají pro krádež, za což mu v případě dopadení a odsouzení hrozí až dva roky vězení. O koho se jedná, však zatím nevědí.

„Pokud muže na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jeho totožnost, místo jeho pobytu či pohybu, prosíme vás, abyste nám tyto informace předali prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ požádal veřejnost o pomoc s pátráním mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Ten upozornil, že zmiňované dvě krádeže nemusí být jediné, které má pachatel na svědomí.

„Prosíme další ženy, které byly okradeny stejným nebo podobným způsobem stejným nebo hodně podobným mužem, aby se nám přihlásily taktéž prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ dodal Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám