Hlavní obsah

Psi na Českobudějovicku pokousali ovčáka, žena přihlížela

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Až tři roky vězení za týrání zvířat hrozí ženě z Českobudějovicka, která podle některých zdrojů usmrtila, týrala nebo prodala už desítky psů. Policisté ji stíhají kvůli drastickému videu, které sama natočila a zveřejnila na sociální síti.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Právo o obvinění informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. „Kriminalisté ji v únoru obvinili z týrání zvířat právě v souvislosti se záběry na videu,“ konstatoval Matzner.

Na videu jsou drastické záběry, kdy dva velcí psi trhají na kusy malého belgického ovčáka a žena na ně pouze křičí. Přestože už byla za týrání zvířat jednou odsouzena, podmínečný trest jí vypršel a ona si pořídila nové psy.

Dva muži nechali v domku uhořet psy, policie je obvinila z týrání

Krimi

Trestní oznámení na ženu podala Odchytová služba a útulek Animal Rescue působící na Českobudějovicku. „Samozřejmě, že pro nás je důležité, aby žena už dále nemohla psy chovat, což doposud dělá. Doufám, že dostane trest, který jí v tom zabrání,“ řekl Vladimír Kössl z Animal Rescue.

Dostala podmínku

Podle něho je obviněná žena zjevně psychicky nemocná. „Už dříve jsme na ni kvůli týrání psů podávali trestní oznámení. Tehdy policisté konali, ale soudy jí vyměřily jen podmínečný trest. Doufáme, že tentokrát budou důslednější,“ dodal Kössl.

Muž podřezal svého psa, zdůvodnil to těžkou životní situací

Krimi

Podle rozsudku z roku 2017 otrávila žena dva psy a další dva týrala. Pro Právo už dříve uvedla, že psy rozhodně nezabíjí. Přiznala však, že drastické video, kdy dva psi Ozy a Fatima usmrtili fenku belgického ovčáka, natočila.

„Natáčela jsem syna na bobech, měla jsem na krku věšák na telefon. Nezasáhla jsem ze strachu o syna, bála jsem se, že se pes otočí proti nám. Já mám lékařskou zprávu, když už tam syn nebyl, pes mi potrhal ruku. Věřte mi, nedal se zastavit, byl to doslova horor, který trval pár minut,“ reagovala na dotaz žena.

Přiznala také, že jednoho z útočících psů Ozyho pak zastřelil myslivec a ona ho zakopala. Fenku belgického ovčáka potom pohřbil manžel. „Fenku Fatimu jsme prodali do chovné stanice,“ doplnila žena, která se prý bude bránit všemi prostředky. To, že by na psy nestačila, si vůbec nepřipouští.

Reklama

Výběr článků

Načítám