Hlavní obsah

Psi bez dohledu zaútočili na ženu na sídlišti v Budějovicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Vystrašená žena a mrtvý zajíc jsou následkem incidentu ze středečního pozdního večera na sídlišti Vltava v Českých Budějovicích. Na ženu útočili dva psi, které se snažila odehnat, když pronásledovali zajíce. Na místo pak dorazil majitel psů, který přivolaným strážníkům nakonec přiznal, že neměl svá zvířata pod dohledem.

Foto: MP České Budějovice, Bez zdroje

Strážníci řešili incident s majitelem psů v Českých Budějovicích.

Článek

O případu ve čtvrtek informovala mluvčí strážníků Věra Školková. Svědci podle ní zahlédli krátce po 22. hodině dva psy většího vzrůstu, kteří měli pronásledovat a usmrtit zajíce na parkovišti v Dlouhé ulici.

„Strážníky na místě kontaktovala žena, která byla svědkem celé události. Když spatřila dva psy pronásledující zajíce, snažila se je od něj zahnat. Psi ji však začali ohrožovat, proto se raději vzdálila,“ popsala mluvčí.

Mezitím dorazil majitel psů, který je připnul na vodítko a chtěl odjet na kole.

„Když ho svědci o celé události informovali, obvinění popřel. Strážníkům se muže vedoucího psy podařilo dostihnout na cyklostezce v ulici J. Boreckého. Třiadvacetiletý muž na dotaz hlídky odvětil, že jeho psi zajíce nehoní a k lidem se chovají přátelsky,“ zmínila Školková.

Mladík ale podle mluvčí nakonec přiznal, že zvířata neměl pod dohledem.

„Případem se bude dále zabývat příslušný správní orgán. Muž se navíc bude zpovídat z přestupku podle zákona o provozu na pozemních komunikacích. Toho se dopustil vedením psů při jízdě na jízdním kole,“ dodala Školková.

Reklama

Výběr článků

Načítám