Hlavní obsah

Prokletou trať na Hodonínsku se po sérii nehod podařilo zprůjezdnit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Patnáct dní trvalo odstraňování hned několika nehod u Vnorov na Hodonínsku, kde se původně střetl osobní vlak s traktorem. Následně ve stejném místě vykolejil mnohatunový nehodový vlak a také posunovací lokomotiva. Ve středu večer na trati opět začaly jezdit vlaky, uvedla mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Kateřina Šubová.

BEZ KOMENTÁŘE: Vykolejený vyprošťovací jeřáb. Archivní záběryVideo: Milan Vojtek, Právo

 
Článek

Vlaky v místě jezdí sníženou rychlostí. S otevřením trati zároveň začala platit v úseku Strážnice - Veselí nad Moravou výluka kvůli opravě zabezpečovacích zařízení, a to až do 7. října. Z tohoto důvodu se budou vlaky v tomto úseku podle mluvčí Českých drah Moniky Bezuchové zhruba o pět až deset minut zpožďovat.

České dráhy každý den také vždy jeden pár vlaků v úseku Hodonín - Veselí nad Moravou nahradí autobusy. Pojedou podle výlukového jízdního řádu s odjezdy z Hodonína dříve, než je pravidelný odjezd vlaků, a přijíždět budou později.

BEZ KOMENTÁŘE: Vlak na Hodonínsku rozpůlil traktor a začal hořet, jeden člověk zahynulVideo: Novinky

Při nehodě před 15 dny zemřel řidič traktoru a ve vlaku, v němž cestovalo asi 25 lidí, se někteří cestující zranili. Jejich zranění však nebyla vážná. Po srážce začal hořet jeden ze čtyř vagonů. Na vlaku, traktoru i trati vznikla škoda kolem 13 miliónů korun.

Při odstraňování následků nehody vykolejil i nehodový vlak s jeřábem. Z trati se ho podařilo dostat až minulý týden v pátek. V pondělí v místě při sypání štěrku při opravě trati vykolejila i posunovací lokomotiva.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám