Hlavní obsah

Založil jsem požár v Českém Švýcarsku, řekl policii muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policii se přihlásil muž, který tvrdí, že založil požár v Národním parku České Švýcarsko. Podle CNN Prima News se ke žhářství přiznal, policie to však nepotvrdila.

BEZ KOMENTÁŘE: Plameny spalují Národní park České ŠvýcarskoVideo: AP

 
Článek

Prima v pátek uvedla, že muž se nejprve přiznal k několika menším požárům v národním parku, které se staly o Velikonocích. Hořelo tam několik posedů. Při výslechu však muž údajně řekl, že zapálil loni také les v Malinovém dole, odkud se rozšířil na velkou část parku. Policie to ovšem serveru nepotvrdila.

Novinky se shodou okolností ve středu policie ptaly, jak vyšetřování požáru postoupilo. Mluvčí policie Eliška Kubíčková uvedla, že případ je stále v prověřování a nikdo nebyl obviněn.

„Příčiny vzniku letního požáru v Národním parku České Švýcarsko jsou i nadále předmětem prověřování. Všechny podněty, zprávy a posudky od všech subjektů vyhodnocujeme v rámci stanovení dalšího postupu. V tuto chvíli nejsou žádné další relevantní informace ke zveřejnění,“ dodala Kubíčková.

Zároveň konstatovala, že vyslechla již stovky lidí a další osoby ještě chce vyslechnout. Požár prověřuje jako obecné ohrožení.

BEZ KOMENTÁŘE: NP České Švýcarsko zachvátil požárVideo: Hasičský záchranný sbor ČR

Účet za hořící České Švýcarsko je čtvrt miliardy korun. Měl by to platit pachatel

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám