Hlavní obsah

Při závodech nákladních aut na Kladensku zemřelo nezletilé dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno
Aktualizováno

Nezletilé dítě zemřelo v sobotu odpoledne během závodů nákladních automobilů na Kladensku. Případ vyšetřuje policie. Závody byly podle pořadatelů zrušeny.

Foto: Novinky

Nákladní auto (v pozadí), které srazilo dítě na trati.

Článek

Neštěstí se stalo kolem jedné hodiny odpoledne v pískovně v obci Černuc, kde v sobotu probíhaly závody truck trial, což jsou závody v extrémním terénu.

„Osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem. Lékař konstatoval smrt,“ uvedla mluvčí záchranné služby Monika Nováková.

Řidička na Zlínsku odbočovala vlevo a přitom smetla motorkáře

Krimi

„Během závodu vběhlo na trať nezletilé dítě, které bylo sraženo projíždějícím vozem,“ řekla Novinkám mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Podle ní policisté zjišťují, jak byla trať zabezpečena a co tragédii předcházelo. Prověřovat budou také, jaké prostory byly vyčleněny pro diváky. Závody sledovalo 600 až 700 lidí.

Závody byly podle facebookové události 23. mistrovství republiky v jízdě extrémní terénem. Plánované byly na sobotu, ale také na neděli. Ředitel závodů Bohumil Báša však ČTK řekl, že závody byly pro oba dny zrušeny. K okolnostem neštěstí se nevyjádřil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám