Hlavní obsah

Při stavbě D47 našli kostry, ležely tam asi dvacet let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLIMKOVICE

V úterý nalezli dělníci při výkopových pracích na dálnici D47 na Ostravsku ostatky kostí. Policisté zjistili, že jde o kosti minimálně tří lidí, podle znalců je jejich stáří více než dvacet let.

Článek

"V úterý oznámil stavbyvedoucí firmy, že při výkopových pracích na dálnici D47 v obci Klimkovice - Václavovice byly nalezeny ostatky kostí. Policisté zjistili, že v zemi v hloubce 1,7 metrů se nachází lidské kosterní ostatky minimálně tří osob," oznámil policejní mluvčí Zbyněk Tomšík.

Celkem bylo nalezeno 63 kusů kostí a horní část lebky dítěte s očnicí. Přivolaní soudní znalci z Ostravy předběžně určili, že stáří nalezených kostí je nad dvacet let. Kosterní ostatky budou zaslány na expertízu do Ústavu soudního lékařství v Praze, kde přesně určí jejich stáří.

I v případě, že by se prokázalo, že ostatky patří např. obětem vraždy, pravděpodobně to nebude mít žádné důsledky. Po dvaceti letech je totiž podle českých zákonů vražda promlčená.

Anketa

Souhlasíte s institucí promlčení trestného činu?
V žádném případě
28,9 %
Jen u nezávažných činů
65,3 %
Souhlasím
5,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1873 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám