Hlavní obsah

Po srážce tramvají v Brně je řada středně těžce zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Devět lidí se ve středu vpodvečer zranilo při srážce dvou tramvají v Brně. Čtyři z nich utrpěli středně těžké zranění, pět lehké. Po ošetření skončilo všech devět lidí v brněnských nemocnicích. ČTK to řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje Lukáš Dvořáček. Nehoda se stala krátce před 16:30.

Foto: ZZS JMK

Srážka dvou tramvají na zastávce Krematorium v Brně

Článek

„Řidič linky 7 ve směru z města nedobrzdil za tramvají linky 6, která právě stála v zastávce. Oběma řidičům jsme udělali test na drogy a alkohol s negativním výsledkem. Řidič linky 7 zraněný není,“ řekla ČTK mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

„Pomohli jsme s ošetřením a transportem zraněných. Vyprošťovat jsme nemuseli,“ uvedli na síti X jihomoravští hasiči. Tomaštíková také doplnila, že předběžný odhad škody na tramvajích je 200.000 korun.

Podle webu dopravního podniku byl v místě déle než hodinu omezený provoz, tramvajové linky 6, 7 a 8 jezdily odklonem do smyčky Ústřední hřbitov.

Foto: ZZS JMK

Záchranáři zasahují po srážce dvou tramvají na zastávce Krematorium v Brně

V 17:30 začaly tramvaje opět jezdit po trati do Bohunic, ale ještě nějakou dobu potrvá, než se vrátí spoje do svého jízdního řádu, doplnila Tomaštíková.

V Praze se srazily tramvaje, čtyři zranění

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám