Hlavní obsah

Při sklizni kukuřice vzplála na Příbramsku řezačka, škoda činí 7,5 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rožmitál pod Třemšínem

Škodu přes sedm milionů korun a lehké zranění muže způsobil požár zemědělského stroje na Příbramsku. Plameny pohltily sklízecí řezačku na poli s kukuřicí. Okolnosti požáru zjišťují vyšetřovatelé, zřejmě do stroje spadl cizí předmět.

Foto: HZS Středočeského kraje

Následky požáru zemědělského stroje na Příbramsku

Článek

Řezačka hořela ve čtvrtek vpodvečer při sklizni kukuřice ve Starém Rožmitálu, který je částí Rožmitálu pod Třemšínem na Příbramsku.

Hasiči našli při příjezdu stroj již celý v plamenech, zasahovali v dýchací technice.

„Požár byl v 18:45 hodin lokalizován a ve 20:35 zcela zlikvidován. Muže, který stroj obsluhoval, převezla zdravotnická záchranná služba na vyšetření do příbramské nemocnice, neboť se při pokusu o prvotní zásah nadýchal zplodin hoření,“ popsali hasiči zásah na Facebooku.

Foto: HZS Středočeského kraje

Následky požáru zemědělského stroje na Příbramsku

Řešil se také částečný únik nafty a hydraulického oleje do půdy. Hasiči pak použili sorbent k zasypání místa úniku, přičemž samotnou sanaci zasažené části pole zařídí specializovaná firma.

„Škody na řezačce vyčíslil vyšetřovatel částkou 7,5 milionu korun, příčinou vzniku požáru bylo zřejmě vniknutí cizího předmětu do stroje,“ dodali hasiči.

Reklama

Výběr článků

Načítám