Hlavní obsah

Při požáru paneláku v Nýrsku utrpěli zranění čtyři lidé včetně hasiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři lidé se zranili během požáru přízemního bytu v šestipatrovém domě v Nýrsku na Klatovsku v noci na neděli. Hasiči vyhlásili druhý ze čtyř stupňů poplachu, kdy je zapotřebí k zásahu větší počet jednotek. Z domu, který byl silně zakouřený, museli evakuovat všechny obyvatele.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Hlášení jsme přijali krátce před čtvrtou hodinou. Když na místo dorazily první jednotky, byt ve vyvýšeném přízemí byl v plamenech. Vnitřními prostory domu se valil dým, který pronikal i do dalších bytů,“ uvedl velitel zásahu Miroslav Marek.

Po uhašení požáru bytu, jehož příčina se zatím vyšetřuje, museli hasiči dům několik hodin odvětrávat. „Celkem se zranili čtyři lidé včetně jednoho hasiče. Starší majitelka z hořícího bytu se nadýchala kouře, její soused ze strachu vyskočil z okna a zřejmě si zlomil nohu. Další žena měla alergickou reakci ze zplodin a hasič si stěžoval na bolesti ramene po pádu,“ upřesnil Marek.

Mladík vyprošťoval zapadlý mobil zapalovačem. Penny Market v Chodově lehl popelem

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám