Hlavní obsah

Při požáru kotelny rodinného domu na Novojičínsku si žena popálila ruku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fulnek-Vlkovice

Čtyřiatřicetiletá žena se v sobotu ráno popálila při požáru kotelny rodinného domu na Novojičínsku. Plameny napáchaly škodu za zhruba 100 tisíc korun.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár kotelny ve Fulneku-Vlkovicích

Článek

O tom, že v kotelně rodinného domu ve Fulneku-Vlkovicích hoří, se hasiči dozvěděli na tísňové lince krátce po 7. hodině. Do akce byli povoláni profesionální hasiči z Bílovce a dobrovolné jednotky z Vlkovic, Fulneku a Oder.

„Na místě události byly průzkumem zjištěny plameny v kotelně, jednotky připravily jeden vodní proud a požár v dýchací technice za přibližně deset minut dostaly pod kontrolu,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Záchranáři se museli na místě postarat o ženu, kterou oheň popálil na ruce. „Stav pacientky byl středně závažný, po ošetření byla přepravena na popáleninovou ambulanci Fakultní nemocnice Ostrava,“ informoval mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Po uhašení požáru museli hasiči objekt přetlakově odvětrat ventilátorem. „Vyšetřovatel předběžně stanovil výši škody na 100 tisíc korun, uchráněny byly hodnoty ve výši 5 milionů,“ doplnil Kozák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám