Hlavní obsah

Při požáru domu v Praze zemřel muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Při požáru domu v pražské Křížové ulici zemřel v úterý odpoledne pětašedesátiletý muž. Hořet začalo ve sklepním nebytovém prostoru domu. Čtyřiatřicetiletá žena se navíc nadýchala kouře a musela být odvezena do nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár na pražském SmíchověVideo: Novinky

 
Článek

"Muž zemřel na místě, udusil se kouřem," řekla Novinkám mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová. Žena se nadýchala kouře, byla při vědomí, ale v motolské nemocnici se podrobí dalším vyšetřením.

"Požár byl nahlášen ve 14:48, když jednotky dorazily na místo, zjistily požár nebytového prostoru v plném rozsahu," řekla Novinkám mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Velitel si vyžádal další posily a požár nakonec likvidovaly čtyři jednotky.

Dům byl silně zakouřený, hasiči obcházeli byty. Pokud někde neotvírali, dostali se dovnitř násilně. "To proto, že bylo možné, že za dveřmi leží člověk, který se kouře nadýchal," řekla Adamcová.

Kouř se rychle šířil ventilací a jeden člověk, který se ho nadýchal, byl odvezen do nemocnice. Další osoba a čtyři kočky vyvázly bez zranění. "Jeden člověk a jeden pes bohužel nepřežili," řekla Adamcová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám