Hlavní obsah

Při pádu rogala zahynul pilot

Novinky, Rudolf Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Při pádu dvojmístného motorového rogala na libkovickém letišti na Mostecku v neděli ráno zahynul pilot. "Druhý člen posádky je s těžkým zraněním v ústecké Masarykově nemocnici," uvedl operační důstojník severočeské policejní správy.

Foto: P. Neruda

Foto z loňské akce

Článek

Stav zraněného je velmi vážný. Leží na anesteziologicko-resuscitačním oddělení, uvedla mluvčí nemocnice Kamila Němcová. Dvoumístný motorový stroj se zřítil krátce po startu. Na místo tragédie přijel inspektor Ústavu pro odborně technické zjišťování příčin leteckých nehod. Havárii vyšetřuje na místě policie.

Podle inspektora leteckých nehod Františka Šmída je po prohlídce rogala a místa nehody zřejmé, že rogalo spadlo zhruba z dvaceti až třicetimetrové výšky. Jeden z mužů měl kameru a zřejmě chtěl natáčet.

Trosky rogala budou podle něj ještě dnes převezeny na nové mostecké letiště, kde je v pondělí prohlédnou další odborníci. Veškeré poznatky a závěry předají letečtí inspektoři mostecké policii, která nehodu vyšetřuje.

Libkovické letiště bylo před několika lety zrušeno. Do loňska to byla jen plocha pro ultralehká letadla. Když zde bylo postaveno vedení vysokého napětí, neměly již plochu používat ani tyto stroje, uvedl jeden z pracovníků mosteckého letiště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám