Hlavní obsah

Srážka policejní dodávky s autem na D1, čtyři zranění. Nehoda se stala i v protisměru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na dálnici D1 u Brna se v pátek před polednem srazila policejní dodávka s autem. Zranění utrpěli čtyři lidé včetně dvou policistů. Řidič osobního auta byl podle policie opilý, střet ale prý nebyl následkem pronásledování. Z dálnice se sjíždí na 178. kilometru u Ostrovačic, zpět se vrací na 168. kilometru u Devíti křížů.

Nehoda policejní dodávky na D1Video: HZS JMK, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala kolem 10:30. Mluvčí záchranné služby uvedla, že na místo vyslali šest prostředků včetně velkokapacitního sanitního vozu. Vrtulník museli záchranáři kvůli nepřízni počasí odvolat.

„Ošetřili jsme čtyři pacienty včetně dvou policistů. Jeden policista je zraněný těžce, převezli jsme jej na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno. Další tři pacienti mají středně těžká až těžká zranění, po ošetření jsme je vezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice u sv. Anny,“ uvedla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

„Dva zranění policisté, zraněný řidič i spolujezdec z osobního auta, které do policejní dodávky narazilo. Příčiny jsou v šetření, dechová zkouška u řidiče VW Amarok byla pozitivní, nadýchal 1,6 promile,“ uvedla policie.

Foto: Policie ČR

Havarovaná vozidla na dálnici D1

Podle policejního mluvčího Bohumila Maláška se zatím nedá říci, jak se vlastně nehoda odehrála. „Rozhodně nešlo o žádné pronásledování, ostatně osobní vůz narazil do policejní dodávky zezadu. Příčinu nehody nyní vyšetřujeme, s nikým z účastníků jsme zatím nehovořili, byli v péči záchranářů,“ konstatoval Malášek.

U sjezdu na Ostrovačice, kde policie dopravu odklání, se utvořila kolona. Zpoždění je asi 40 minut. Nehoda zhruba v obdobném místě je i v protisměru, tedy směrem na Brno, kde se podle webu Dopravniinfo.cz kolem 10:50 srazily dva vozy. Tato nehoda se obešla bez zranění, blokovaný je levý jízdní pruh. Kolona tak vznikla i směrem na Brno, zpoždění je asi půlhodinové.

Foto: Policie ČR

Havarovaná vozidla na dálnici D1

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám