Hlavní obsah

Při nehodě autobusu na Svitavsku utrpěli dva lidé středně těžké zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při nehodě linkového autobusu na silnici I/43 mezi Březovou nad Svitavou a Hradcem nad Svitavou utrpělo 21 lidí zranění, z toho dva cestující středně těžké, ostatní byli zraněni lehce.

Foto: HZS Pardubického kraje, Bez zdroje

Převrácený autobus na Svitavsku

Článek

V autobusu, který jel z Brna na Svitavy, cestovalo celkem 45 lidí. ČTK to dnes řekla policejní mluvčí Andrea Muzikantová. Silnice byla podle hasičů v místě nehody neprůjezdná.

„Autobus sjel do pole a převrátil se na bok. Silnice je nyní řízena kyvadlově, je tedy průjezdná,“ řekla okolo 11:00 ČTK Muzikantová.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Vrtulník na místo nedoletěl z důvodu špatných letových podmínek, uvedli na webu hasiči.

Na místě zasahoval i vůz Atego zdravotnické záchranné služby z Jihomoravského kraje pro hromadný transport osob.

„Řidič, ročník 1996, je lehce zraněný. V době dopravní nehody foukal silný boční vítr, je pravděpodobné, že počasí sehrálo roli. Příčiny nehody jsou nicméně v šetření,“ řekla ČTK Muzikantová.

Podle ní policie eviduje od rána v kraji přes deset většinou méně závažných dopravních nehod. „Zatím nejhorší situace je na Svitavsku a pak v okolí Hlinska a Nasavrk, kde je bílá tma. Nabádáme řidiče k opatrnosti,“ dodala Muzikantová .

Nejen v Pardubickém kraji komplikuje dopravu na mnoha místech silný vítr a sníh. Na většině území kraje ráno sněžilo nebo padal déšť se sněhem za silného větru. Od středních poloh se mohou místy tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje.

Po srážce dvou řidiček na Novojičínsku zůstali tři zranění

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám