Hlavní obsah

Při lyžování v Jeseníkách se vážně zranil devítiletý chlapec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Devítiletý chlapec se v sobotu dopoledne vážně zranil při lyžování ve skiareálu Ovčárna v Hrubém Jeseníku. V plné rychlosti narazil do konstrukce mostku přes potok a vážně si poranil obličej.

Foto: ZZS MSK

Devítiletého chlapce do ostravské nemocnice převezl vrtulník LZS.

Článek

„Malý lyžař měl naštěstí ochrannou přilbu, která pravděpodobně zabránila ještě vážnějšímu poranění. Ihned jsme k němu vyslali naše záchranáře z nedaleké stanice, kteří na místě provedli základní ošetření,“ komentoval nehodu Michal Klimeš, náčelník Horské služby Jeseníky. Ke zraněnému chlapci vyrazil na pomoc vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy.

Protože v oblasti panuje velmi nestálé a mlhavé počasí a nebylo jisté, zda se vrtulníku podaří přistát, záchranáři z horské služby povolali i sanitku Rychlé lékařské pomoci. Než vrtulník dorazil, podmínky se natolik zlepšily natolik, že chlapec mohl být předán posádce LZS a odeslán vrtulníkem k dalšímu odbornému ošetření do nemocnice v Ostravě.

Mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný ČTK řekl, že chlapec je v péči zdravotníků oddělení pediatrické resuscitační a intenzivní péče. „Utrpěl poranění hlavy. Je udržován v umělém spánku. Zdravotní stav pacienta je stabilizovaný,” řekl.

„Sníh, který byl v uplynulých dnech mokrý, vlivem ochlazení je dnes zmrzlý a místy zledovatělý. Proto je třeba rychlost a pohyb na lyžařských tratích přizpůsobit schopnostem, sněhovým a povětrnostním poměrům,“ varoval návštěvníky jesenických sjezdovek Michal Klimeš.

Reklama

Výběr článků

Načítám