Hlavní obsah

Při hospodské rvačce měl policista šlapat muži na hlavu. U soudu nepromluvil

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Byly čtyři ráno, když lokálem začaly létat židle a stoly. Vzápětí se strhla pranice, po které skončil Jakub M. v nemocnici s rozlámanými kostmi v obličeji. Podle státního zástupce muže brutálně napadl policista Sebastian Malý (25) a jeho stejně starý kamarád Vojtěch Wagner. Konflikt z předloňského prosince v sokolovské pivnici Na Rampě nyní projednává sokolovský okresní soud.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policista Sebastian Malý (vlevo) a Vojtěch Wagner u sokolovského soudu

Článek

„Údery pěstmi povalili poškozeného na zem a pak mu šlapali na hlavu a obličej,“ stojí v obžalobě. Za pokus těžké újmy na zdraví a výtržnictví oběma hrozí až 10 let vězení.

Malý, který v době incidentu nebyl ve službě, odmítl vypovídat. Wagner tvrdí, že rvačku nezačali, ale naopak byli napadeni jako první. Připustil, že tam nějaké kopy do hlavy byly. „Pamatuji si jen ránu pěstí a pak jsem se probral v nemocnici,“ uvedl Jakub M., který podle lékařů utrpěl otřes mozku, zlomeniny obou očnic a k tomu řadu podlitin v obličeji. Dva dny si poležel v nemocnici a poté se dával dohromady dalších šest týdnů.

Propuštěný násilník se vrátil na služebnu a zdemoloval ji heverem

Krimi

„Ani vlastní dítě ho druhý den v nemocnici nepoznalo,“ řekla ve čtvrtek před soudem partnerka zmláceného muže, která byla konfliktu tehdy přítomná. Podle ní všichni před rvačkou popíjeli alkohol. „Celé to vzniklo kvůli výběru muziky, kterou jsme si pouštěli z telefonu. Wagner se kvůli tomu začal hádat s Kubou a jeden druhému hanil jeho hudební styl. To už jsem cítila napětí a chtěla jít domů,“ popisovala svědkyně, co předcházelo samotné bitce.

Házeli židle

Podle ní nejprve začaly padat židle a stoly. „Vzápětí se do sebe pustilo pět chlapů. Byla to mela. Pak jsem viděla, jak Kuba leží bezvládně na zemi a Malý s Wagnerem mu šlapou po hlavě. Nebylo to jako nějaké okopávání ředkviček, šlapali mu přímo na čelo a na tváře, jako když startujete moped anebo pracuje šicí stroj. Jak tam ležel bezvládně a nehýbal se, tak každé šlápnutí mu otočilo hlavu do strany. Byl to strašný pohled,“ líčila žena dramatické okamžiky.

Vězně Čabradu odsouzeného za vraždu a útěk v bedně soud na svobodu nepustil

Krimi

Sama pak po jednom z útočníků skočila. „Chytla jsem ho za tričko, třásla s ním a řvala na něj, jestli mu to přijde normální. Pak přestali. Snažili jsme se Kubu probrat. Vypal hrozně, nejevil známky života, v obličeji byl nateklý a na čele měl stopy po podrážkách. Volali jsme záchranku,“ uvedla dále žena.

O šlápnutí na hlavu hovořil i další ze svědků. „Přidržel se baru a muži na zemi dupl do obličeje, že měl otisk boty na tváři. Přiběhl tam majitel hospody, chytl ho pod krkem a přitiskl ke zdi, aby se uklidnil,“ popsal útok jednoho z obžalovaných.

Soud bude pokračovat výpověďmi dalších svědků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám