Hlavní obsah

Divoká honička na Kladensku: Vrtulník, střelba a tři poškozená policejní auta

Novinky, jap
Kladno
Aktualizováno

Policistům na Kladensku ujížděl v sobotu večer řidič peugeotu. Při honičce, do které byl zapojen také policejní vrtulník, a při které padly varovné výstřely, byla poškozena tři policejní auta. Řidiče nakonec policisté zadrželi u Horního Bezděkova.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda po honičce na KladenskuVideo: Novinky

 
Článek

Celý případ začal v Kladně, kde policisté zamířili k ohlášené partnerské roztržce. Ve městě pak před nimi začal utíkat podezřelý muž, u kterého panovala hrozba, že by mohl být ozbrojený. O chvíli později nasedl do auta a začal před policisty ujíždět.

Do pronásledování vozu se postupně zapojily policejní hlídky z Kladenska i Berounska. Muž policistům ujížděl několik desítek minut, přičemž se z Kladna postupně dostal až k hranicím berounského okresu. Policisté varovně vystřelili do vzduchu. Do honičky se následně u Unhoště zapojil také policejní vrtulník.

Řidič na Karlovarsku málem smetl policistu, pak auto převrátil na střechu

Krimi

Při pronásledování ujíždějícího peugeotu byl nejprve poškozen jeden z policejních vozů v Poteplí. Když pak řidič dojel na silnici mezi Unhoští a Horním Bezděkovem, snažili se jej policisté znovu přimět zastavit. Řidič do nich ale podle prvotních informací z místa naboural a poškodil tak dva policejní vozy. Ujíždějící vůz pak sjel do příkopu, kde se převrátil na bok.

„Muž měl nejprve svou partnerku v Kladně udeřit neznámým předmětem. Policisté ho vypátrali na pozemku u domu, přičemž začal utíkat k autu, do kterého nasedl a policistům začal ujíždět. Po svém dopadení se odmítl podrobit testu na přítomnost alkoholu i drog, stejně tak odmítl lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu,” doplnila v neděli ráno policejní mluvčí Vendulka Marečková s tím, že všichni policisté vyvázli z nehod bez zranění.

Bezohledný úprk piráta silnic. V Praze ujížděl policistům v protisměru i na červenou

Krimi

Silnice mezi Unhoští a Horním Bezděkovem musela být na několik hodin uzavřena. Přivolaní kriminalisté zapečetili havarované vozidlo, které ohledají až v průběhu neděle. Zatím tak není jasné, zda se v něm nějaká zbraň opravdu nacházela.

Zadržený muž skončil na policejní služebně. Policisté se i nadále zabývají nejen nehodami a samotným ujížděním, ale také prvotně oznámenou partnerskou roztržkou. Případ zatím nebyl nijak právně kvalifikován. Ve voze podle všeho převážel muž psa, kterého si na místě převzali strážníci městské policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám