Hlavní obsah

Při hašení požáru se na Bruntálsku zranil dobrovolný hasič

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm jednotek hasičů zasahovalo v sobotu dopoledne v Moravskoslezském Kočově na Bruntálsku u požáru staršího rodinného domu. Hořela sedlová střecha domku o ploše zhruba 20 krát 10 metrů. Oheň zcela poničil polovinu střechy a druhou značně poškodil. Navíc se při zásahu zranil dobrovolný hasič. Škoda je předběžně odhadnuta na 900 tisíc korun.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Za požár může podle hasičů oprava střechy.

Článek

„Hasiči dostali oheň pod kontrolu za půl hodiny, další více než dvě hodiny jim zabralo dohašování s rozebíráním střešních konstrukcí. Při zásahu zranil trám na hlavě jednoho ze zasahujících dobrovolných hasičů. Byl odvezen do nemocnice,“ líčil událost mluvčí hasičů. O požáru se operační středisko dozvědělo v sobotu ráno po deváté hodině.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Za požár mohla podle hasičů oprava střechy.

Podle Kůdely může za vznik požáru oprava eternitové střechy majitelem. „Pod touto krytinou totiž byla ještě původní velmi vysušená došková střecha. Dům pocházel ještě z doby, kdy zde žili Němci. Majitel po opravě části střechy odešel na půl hodiny z domova a v té době střecha začala hořet,“ upřesnil mluvčí.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Škoda na střeše je předběžně odhadnuta na 900 tisíc korun.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Bruntálu a sedm jednotek dobrovolných hasičů z Moravskoslezského Kočova, Bruntálu, Břidličné, Lomnice, Světlé Hory, Horního Benešova a Dolní Moravice.

Reklama

Výběr článků

Načítám