Hlavní obsah

Při celostátním zátahu policisté zatýkali kvůli daňovým únikům

Právo, Novinky, jt, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Detektivové protikorupční policie zahájili kvůli daňovým únikům trestní stíhání devíti osob. Ty podle policie způsobily škodu v řádech několika desítek miliónů korun. Razie probíhala na území celé republiky.

Protikorupční policie zasahuje v Ústí nad LabemVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Detektivové zatýkali podezřelé mimo jiné v Praze či v Ústí nad Labem. Kriminalisté spolu se zásahovou jednotkou zadrželi během dvou dnů osm osob a provedli 30 domovních prohlídek, při kterých zajistili výnos z trestné činnosti asi 45 miliónů korun v hotovosti, přibližně 100 tisíc euro, několik pozemků a jeden byt v hodnotě cca 18 – 20 miliónů korun.

Foto: Jiří Forman, Novinky

„Ve večerních hodinách (v úterý, pozn. red.) bylo zahájeno trestní stíhání devíti osob, a to pro zločin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Podle závěrů našich kriminalistů mělo docházet ke krácení daně z přidané hodnoty a daně z příjmů právnických osob na základě vystavování fiktivních faktur za služby, např. reklamní služby či poradenství, které ve skutečnosti nebyly provedeny,“ uvedl mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Vystavování faktur měli dodavatelé s odběrateli předem dohodnuté. Policie odhadla způsobenou škodu v řádech několika desítek miliónů korun.

Zatčení obviněného za vystavování fiktivních fakturVideo: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám