Hlavní obsah

Při čelním střetu dvou aut zemřelo dítě, druhé je v kritickém stavu

České Budějovice

Při čelním střetu dvou osobních aut u Češnovic na Českobudějovicku se ve čtvrtek večer těžce zranily dvě děti a žena, středně těžké zranění utrpěla další žena. Jedno z dětí v nemocnici zemřelo, druhé zůstává v kritickém stavu.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

Nehoda aut Opel a BMW se stala kolem 17:30. "Žena v opelu přejela do protisměru. Není tam žádná brzdná ani smyková stopa," řekl krajský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Těžká zranění při nehodě utrpěla žena a dvě děti mladšího školního věku z jednoho auta. "Zajišťovali jsme u obou dýchací cesty. Převezli jsme je letecky, během letu jim opět selhávaly životní funkce. Byly převezeny na resuscitační oddělení nemocnice," řekla mluvčí záchranářů Petra Kafková. V nemocnici pak jedno z dětí zraněním podlehlo.

Ženu, která jela s dětmi v autě, převezli záchranáři na českobudějovické traumacentrum. Řidička z druhého auta má středně těžké zranění.

Na místě zasahovaly tři sanitky i vrtulník záchranářů. U nehody byly všechny složky integrovaného záchranného systému včetně psychologa hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám