Hlavní obsah

Převrácená cisterna s leteckým benzinem blokuje hlavní tah na jih Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olbramovice
Aktualizováno

U Olbramovic na Benešovsku v pondělí havarovala cisterna převážející letecký benzin. Skončila převrácená v příkopu, řidič utrpěl zranění. Silnice I/3, která je hlavním tahem z Prahy na Tábor, je uzavřená. Hasiči musejí palivo nejdříve přečerpat do náhradní cisterny, až pak lze vozidlo vyprostit. Lze předpokládat uzavírku na delší dobu.

Foto: kraje/twitter Středočeského HZS, ČTK

U Olbramovic na Benešovsku havarovala cisterna převážející letecký benzin.

Článek

Nehoda se stala krátce po 9. hodině, podle mluvčí policie Barbory Schneeweissové vozidlo z neznámých příčin havarovalo a skončilo v příkopu.

Řidič utrpěl zranění a skončil v péči záchranářů. „Měl primárně odřeniny po těle. Po ošetření jsme pacienta odvezli na chirurgii do benešovské nemocnice,“ řekla mluvčí záchranářů Monika Nováková.

Vyhýbal se drobné zvěři

Policii šofér k nehodě řekl, že se vyhýbal drobné zvěři, strhl volant a nejprve narazil do svodidel. „Pak havaroval do příkopu,“ řekla mluvčí mluvčí policie s tím, že v cisterně bylo kolem 12 000 litrů paliva a uniklo jen asi deset litrů. Podle dechové zkoušky řidič před jízdou nepil alkohol.

Totéž potvrdil i mluvčí krajských hasičů Jan Sýkora. „Nedošlo k žádnému velkému úniku z cisterny, pouze něco málo přepadem, ale opravdu velmi malé množství do deseti litrů,“ uvedl. Hasiči místo nehody zajistili a udělali protipožární opatření.

Cisternu je potřeba nejdříve přečerpat. „Teprve pak ji budeme moci zvednout na kola a dopravní nehoda bude odstraněna,“ dodal mluvčí hasičů.

Silnice je kvůli nehodě zcela uzavřená. Objížďka vede po staré silnici přes Olbramovice, zpátky na hlavní silniční tah se řidiči dostanou u obce Zahradnice.

Cisterna s 25 tunami čokolády sjela ze silnice, hrozilo její převrácení

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám