Hlavní obsah

Převaděč s Turky ujížděl policii na Břeclavsku. Daleko nedojel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie pátrá po svědcích automobilové honičky s převáděčem, která se stala v sobotu ráno na Břeclavsku. Muž ve vozidle značky Ford se zahraniční poznávací značkou vezl šest lidí z Turecka, z toho dvě děti. Při pronásledování narazil v Moravské Nové Vsi do sloupu elektrického vedení. Policie k věci uvítá svědectví veřejnosti.

Zadržený převaděč a migranti Video: Policie ČR

 
Článek

Vše začalo, když se hlídka cizinecké policie pokusila okolo 07:00 zastavit ke kontrole na dálnici D2 u Lanžhota červený vůz. „Řidič ale na výzvu nereagoval a začal ujíždět. Z dálnice u Podivína sjel a pokoušel se zmizet,“ řekl Právu policejní mluvčí Petr Vala.

Nakonec ale v zemědělském areálu u Moravské Nové Vsi havaroval do sloupu elektrického vedení. Převaděč byl na místě zadržen i s běženci. Nikdo nebyl zraněn. Řidič je podezřelý z trestného činu obecného ohrožení a umožnění nedovoleného překročení státní hranice.

„V souvislosti s případem by kriminalisté potřebovali hovořit se svědky, kteří by se cítili být jeho jízdou ohroženi. Ať se ihned ozvou na tísňovou telefonickou linku 158,“ dodal Vala.

Auto přeplněné migranty ujíždělo po D1. Cestou vyhazovali doklady

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám