Hlavní obsah

Přes české banky mají prát peníze z trestné činnosti, policie hledá šest mužů

– Praha

Praní špinavých peněz vyšetřují pražští policisté, kteří v této souvislosti pátrají po šestici mužů. Ti podle policie zakládají účty, na které následně chodí peníze, a ty potom vybírají. Škodu policie vyčíslila na několik miliónů korun.

Foto: Policie ČR

Šestice podezřelých mužů

Článek

Kriminalisté pátrají po šestici od minulého roku, ve středu zveřejnili fotografie podezřelých, kteří mají vybírat peníze pocházející z trestné činnosti.

„Muži uzavírají účty v bankách a následně nezjištěným způsobem finanční prostředky z těchto účtů vybírají na jiných pobočkách a v bankomatech. Svým jednáním způsobili škodu za několik miliónů korun,“ informoval mluvčí policie Jan Rybanský.

Podle něj muži používají při zakládání účtů různé pasy, a tak policisté předpokládají, že jejich údaje jsou falešné. Zveřejnili proto alespoň fotografie podezřelých. Jakékoliv informace o mužích přijme linka 158.

„Případ je v současné době prošetřován pro podezření z trestných činů podvod a legalizace výnosů z trestné činnosti, za což hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ konstatoval Rybanský.

Reklama

Výběr článků

Načítám