Hlavní obsah

Překupník prodával drogy ve vytesané skalní místnosti na Děčínsku

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Skupinu distributorů drog, kteří v příhraničí na severu Čech prodávali pervitin a marihuanu především německým odběratelům, odhalili při dvou akcích policisté a celníci. Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili sedm kilogramů pervitinu, dva kilogramy marihuany a stovku tablet extáze.

Pachatele zadržela zásahová jednotkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Celníci dostali před rokem od kolegů z celního vyhledávacího úřadu v Drážďanech informaci, že by se v Hřensku v tržnici měly prodávat drogy ve velkém. Na případu začali spolupracovat i policisté a pokračovala spolupráce s německou stranou.

Ta zadržela 16 pachatelů, převážně lidí, kteří drogy v Čechách kupovali a vozili je do Německa. Podařilo se jim zajistit i sedm kilogramů marihuany a téměř tři kilogramy krystalu, jak se v Německu nazývá pervitin.

V České republice bylo zadrženo pět osob, našlo se celkem sedm kilogramů pervitinu, téměř dva kilogramy marihuany a 100 tablet extáze. Z pěti překupníků je jeden Čech, ostatní jsou vietnamské národnosti.

Drogy překupníci umísťují na auta

Čech je vyšetřován na svobodě a hrozí mu pětileté vězení. Cizinci skončili ve vazbě. Třem z nich hrozí až 18 let za mřížemi. „Jejich jednání vykazuje znaky organizované skupiny s přesahem přes hranice České republiky,“ řekl vyšetřovatel ústecké krajské kriminálky Milan Rychnovský.

Jednomu z cizinců hrozí 12letý trest. Ve vytesané skalní místnosti za domy ve Hřensku ukrýval 1,3 kilogramu drogy, která byla předem navážena a připravena pro německé kurýry a odběratele. Kromě omamné látky našli celníci ve skrýši i váhy. Dalších 3,2 kilogramu pervitinu muž ukrýval v neobývaném bytě v centru Děčína, kde měl drogu připravovat k distribuci.

Distributoři jsou velice vynalézaví, drogy například pašují v batohu přes hranici, nebo je dávají v magnetické schránce na auta nic netušícím lidem.

Celkem policisté a celníci zajistili dohromady kolem 80 tisíc euro a 40 tisíc korun. „Zajištěny byly také předměty, které pachatelé používali k páchání trestné činnosti, mezi nimi byla i dvě auta,“ řekl Rychnovský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám