Hlavní obsah

Překupníci dováželi minerální olej a prodávali ho jako naftu

Karlovy Vary

Policisté v Karlovarském kraji odhalili síť překupníků s minerálním olejem, který vydávali za naftu. Zadrželi už šest hlavních organizátorů a vyslýchají desítky dalších osob. Provádějí také domovní prohlídky v kraji, ale i na Moravě.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle krajského policejního mluvčího Pavla Valenty zásah nesouvisí s celostátní akcí s krycím názvem Pavučina, která odhalila daňové úniky na benzinových pumpách za téměř 750 miliónů korun. [celá zpráva]

„Kriminalisté odhalili celou organizovanou skupinu, která dovážela na území České republiky minerální olej, který tady prodávala jako naftu. Při domovních prohlídkách kriminalisté zatím zajistili finanční hotovost ve výši několika miliónů korun, ale také vozidla, se kterými byla prováděna trestná činnost,“ popsal Valenta.

Kriminalisté zjistili více než čtyři desítky nelegálních odběrných míst, která byla zásobována minerálním olejem a kde se prodával jako nafta. Podle mluvčího jde zatím o nejrozsáhlejší akci zaměřenou na daňové podvody v Karlovarském kraji. „Další informace k tomuto případu kriminalisté poskytnou v průběhu úterý,“ dodal Valenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám