Hlavní obsah

Předjíždění stálo motorkáře život

Právo,
Rychnov nad Kněžnou

Nedaleko obce Čestice na Rychnovsku v pátek před polednem vyhasl život jednačtyřicetiletého motorkáře. Muž začal v pravotočivé zatáčce předjíždět nákladní vozidlo, ale zřejmě neodhadl vzdálenost protijedoucího automobilu.

Foto: Policie ČR

Motorkář zřejmě neodhadl při předjíždění rychlost a vzdálenost protijedoucího auta.

Článek

„Řidič Hondy VF 750 Sport jel od Čestic směrem na Borohrádek. Bohužel se při předjíždění nestačil se včas zařadit do svého jízdního pruhu a střetl se s protijedoucím automobilem Ford Mondeo Combi, které v tu dobu řídila osmačtyřicetiletá žena,“ uvedl policejní mluvčí Aleš Brendl.

Po střetu vyjel motocykl vpravo mimo silnici na pole. Automobil skončil v pravém silničním příkopu, kde narazil přední částí do stromu a drátěného ohradníku. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Zraněného motorkáře do nemocnice transportoval vrtulník, kde v odpoledních hodinách zemřel. Ke zranění dalších osob nedošlo.

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda na Rychnovsku

„Alkohol policisté na místě vyloučili u řidičky osobního automobilu. U zemřelého alkohol vyvrátí, případně potvrdí až nařízená pitva,“ dodal Brendl s tím, že po dobu vyšetřování dopravní nehody byla silnice zhruba na dvě hodiny zcela uzavřena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám