Hlavní obsah

Před soudem stanul Albánec, považovaný za drogového bosse

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Kosovský Albánec Imeragim Ali, který je kriminalisty považován za jednoho z bossů drogového podsvětí v ČR, stojí od pondělka před ostravským krajským soudem spolu se šestnáctičlenným gangem vietnamských dealerů, kterému měl drogu dodávat.

Článek

Muž, kterého letos v březnu plzeňský krajský soud zatím nepravomocně zprostil obžaloby z prodeje sedmi kilogramů heroinu, se tentokrát zodpovídá, že prodal gangu vietnamských delaerů dalších 2,5 kilogramu této drogy. Jde přitom jen o množství, které se podařilo prokázat, tušený rozsah trestné činnosti je mnohem vyšší.

I v Ostravě se Imeragim, stejně jako v minulých měsících v Plzni, hájí tím, že s drogami neměl nikdy v životě nic společného. "Je to všechno výmysl, nikdy jsem drogy nebral, ani neprodával," řekl soudci. Nedávný rozsudek plzeňského soudu je podle Imeragima důkazem, že česká justice je spravedlivá.

Zatýkání provázela přestřelka

Imeragima a většinu členů cizojazyčného gangu policisté zatkli loni na začátku dubna na mnoha místech České republiky. Při jednom z pěti zásahů policisté v Trmicích na Ústecku dokonce zastřelili jednoho z podezřelých, který nereagoval na výzvy k zastavení a pokoušel se spolu se svými komplici uprchnout v osobním automobilu BMW.

"Dokonce přejel příslušníka zásahové jednotky, kterého vážně zranil. Ještě chvíli jel, ale pak skonal na následky střelného zranění," řekl tehdy šéf Národní protidrogové centrály Jiří Komorous. Odražená střela také zranila jednoho policistu.

Reklama

Výběr článků

Načítám