Hlavní obsah

Pražští kriminalisté zadrželi specialistu na vykrádání bytů v centru Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražští kriminalisté v pondělí zadrželi muže, který podle nich vykrádal byty v centru Prahy. Před necelým půlrokem byl přitom propuštěn z vězení, kde si odpykal trest za stejnou trestnou činnost. Za mříže se může vrátit až na tři roky, informuje policie.

Pražský „bytař“ v akci.Video: Policie ČR

 
Článek

V průběhu srpna se kriminalisté na Praze 1 zabývali několika případy vloupání. Čtyřiačtyřicetiletý muž s přezdívkou „bytař“ má podle policie na svědomí celkem šest případů vloupání, při kterých měl využívat neuzamčených dveří, skrze které nebylo těžké se dostat do bytů.

Zaměřoval se převážně na elektroniku, šperky a další cennosti malých rozměrů. V jednom z bytů, které si vyhlédl, dokonce ukradl zavazadlo, aby se mu úlovek lépe nesl. Svým jednáním způsobil škodu přesahující sto tisíc korun, uvedli policisté.

Fantom iPhone prodejen dopaden. Bezpečnostní lanka ho nezastavila

Krimi

Soudce muže poslal zatím do vazby, v případě odsouzení může skončit za mřížemi až na tři roky za trestné činy porušování domovní svobody a krádež.

Policie apeluje na všechny občany, aby vždy řádně zabezpečili svá obydlí, když je opouštějí. Pouze zabouchnuté, nezamčené dveře neznamenají pro zloděje velkou překážku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám