Hlavní obsah

Pražského zloděje usvědčily otisky ucha na dveřích

Novinky, abe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté dopadli třicetiletého muže, který je podezřelý z vloupání do několika pražských bytů. Při pátrání pracovali i s otisky ucha, které pachatel nechal na vchodových dveřích. Hrozí mu až pětiletý nepodmíněný trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloděj se snaží dostat do bytuVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž je podezřelý z celkem deseti případů vloupání do bytů v Praze 2 a 5. „U všech případů se zjistilo, že pachatel postupoval vždy podle stejného scénáře,“ uvedl v tiskové zprávě Krajského ředitelství Policie ČR mluvčí Jan Daněk.

Poté, co se pachatel dostal do domu, vybral si náhodně byt, který chtěl vykrást. Nejprve v daném patře přelepil u všech ostatních dveří kukátka, aby neměl svědky. Poté pro jistotu u vybraného bytu přiložil ucho ke dveřím a poslouchal, jestli je skutečně čistý vzduch.

Škoda půl miliónu

Následně se muž do bytu vloupal a odnesl si většinou šperky nebo elektroniku. Ty končily v zastavárnách a bazarech. V součtu způsobil škodu ve výši téměř půl miliónu korun. Policisté pachatele vypátrali netradičně i díky otiskům ucha, které zůstaly na dveřích, když muž poslouchal zvuky zevnitř bytu.

Zloděj skončil na policejní služebně, kde byl obviněn ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody, krádež, poškození cizí věci a podílnictví. Nyní mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. „Muž byl v minulosti za obdobnou činnost již 13x trestán,“ dodal Daněk. Stíhání je vedeno vazebně.

Reklama

Výběr článků

Načítám