Hlavní obsah

Pražská policie hledá nebezpečného lupiče. Cestující v metru přiložil na krk rozbitou láhev

Novinky, kčt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté pátrají po muži, který se v pondělí pokusil oloupit dvě osoby. Hledaný se nejprve ve stanici metra Nádraží Holešovice okolo půl šesté ráno pokusil připravit ženu o kabelku. O pár hodin později se pachatel snažil odcizit batoh muži na Hlavním nádraží. Poškozený po útoku stihl lupiče vyfotit.

BEZ KOMENTÁŘE: Útok na ženu v metru zachytily kameryVideo: Policie ČR

 
Článek

Lupič přišel ve stanici metra Nádraží Holešovice k nic netušící ženě a zezadu jí k hrdlu přiložil ostrou stranou torzo pivní láhve. Poškozená uvedla, že jí při tom řekl: „Dej sem kabelku, nebo seš mrtvá.“

Žena byla z útoku tak šokovaná, že nezakřičela ani nevolala o pomoc. Naštěstí v tu chvíli do stanice přijela souprava metra, do níž se jí podařilo nastoupit, aniž by pachateli kabelku vydala. O napadení informovala policisty až zhruba hodinu poté, kdy už byla v zaměstnání.

Foto: Policie ČR

Přepadený stihl útočníka vyfotografovat

„Útočník ještě chvíli zůstal na místě události, poté si šel pro své věci, nastoupil do soupravy a odjel do stanice Letňany. Policisté následně zjistili, že se muž před útokem pohyboval po holešovickém autobusovém nádraží,” sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Muže zachytily kamery i v metru

Další oznámení obdržela policie během pondělního dopoledne e-mailem. Pisatel v něm uvedl, že ho neznámý pachatel přepadl v osm hodin na Hlavním nádraží a odcizil mu batoh. Kolemjdoucímu se podařilo útočníka zastavit, batoh mu vzít a vrátit jeho majiteli. Poškozený ještě stihl pachatele vyfotit, fotku následně poslal policii.

Foto: Policie ČR

Muže zachytily kamery i v metru

„Policisté varují před nebezpečným lupičem a zároveň vyzývají veřejnost, pokud by muže v pruhované mikině a tříčtvrtečních kalhotách poznali, znali jeho totožnost nebo místo jeho pobytu či pohybu, aby policii předali informace prostřednictvím tísňové linky 158,“ vybízí mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám