Hlavní obsah

Pražská advokátka zpronevěřila 153 milionů, zjistila policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na částku 153 milionu korun se vyhoupla škoda po pražské advokátce a koncipientce, která měla neoprávněně nakládat se svěřenými penězi. Poškozených je dle policistů už 44. Případ policie šetří již od loňského roku.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

„Kriminalisté na případu stále pracují a nyní evidují 44 poškozených subjektů, kdy vzniklá škoda se blíží k 153 milionům korun. Stíhání bylo rozšířeno o další trestný čin, a to podvod,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk. Původně byly ženy stíhány jen za zpronevěru.

Protože již pominuly důvody vazby, byly advokátka i její koncipientka propuštěny. Lhůta na dokončení vyšetřování byla prodloužena do března 2024.

Policisté dále uvedli, že zajistili 10 milionů korun, dvě osobní vozidla, dva karavany a chatu v Krkonoších. Kriminalisté také stále zjišťují, kde skončily zbylé zpronevěřené finanční prostředky.

Pražská advokátka měla zpronevěřit 50 milionů korun od klientů

Krimi

Podle policie advokátka a koncipientka společně neoprávněně nakládaly se svěřenými finančními prostředky od loňského července do září. Ženy takto údajně například zpronevěřily osm milionů, které jim dal do advokátní úschovy kupec nemovitosti v Hodkovičkách. Peníze měly předat prodávajícímu po převodu v katastru nemovitostí. To se ale nestalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám