Hlavní obsah

Praha vysoudila na vnitru utajované sídlo protidrogové centrály

ČTK, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský magistrát podle zjištění Práva úspěšně vysoudil na ministerstvu vnitra krásnou a hlavně cennou vilu v pražské Bubenči, v níž už dlouhé roky inkognito sídlí elitní Národní protidrogová centrála. Té tak nyní reálně hrozí, že se bude muset z objektu vystěhovat.

Článek

Ministerstvo vnitra dlouho vlastnictví metropole v souvislosti s vilou odmítalo, pražský městský soud dal ale nedávno za pravdu právě pražskému magistrátu, který se na něj obrátil. Právu to potvrdil mluvčí úřadu Luděk Schreib.

„V této věci bylo již pravomocně rozhodnuto o tom, že hlavní město Praha je vlastníkem nemovitosti,“ konstatoval mluvčí s tím, že vnitro se proti rozsudku brání podaným dovoláním k Nejvyššímu soudu.

Elitní útvar chce ve vilové čtvrti zůstat

„Vzhledem k tomu, že soudní spor není ukončen, Praha s tímto majetkem nyní nenakládá,“ uvedl Schreib. Dodal, že o případné možnosti dalšího využívání budovy policií bude magistrát s resortem vnitra vyjednávat teprve až po úplném ukončení sporu.

Šéf protidrogovky Jakub Frydrych podle svých včerejších slov pro Právo věří, že i v případě zamítnutí dovolání se vnitru podaří s Prahou dohodnout na tom, aby mohl elitní útvar na exkluzivní adrese ve vilové čtvrti zůstat.

„Máme takové signály od předchozího i od současného vedení Prahy,“ řekl Frydrych s tím, že možností by bylo například snížené nájemné pro policii nebo výměna s vnitrem za jiný majetek. Stěhování by pro útvar představovalo značnou komplikaci.

Kromě vysouzené vily v Bubenči přitom protidrogovka v této lokalitě využívá i další objekt, i o ten se podle informací Práva Praha s vnitrem soudí. Žádný rozsudek ale v této souvislosti zatím nepadl. Mluvčí magistrátu se k tomu odmítl vyjádřit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám