Hlavní obsah

Požár zničil halu na Opavsku, škoda je 10 milionů

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budišov nad Budišovkou

Škodu za minimálně deset milionů korun způsobil rozsáhlý požár, který v noci na sobotu zničil halu v Budišově nad Budišovkou na Opavsku. Na místě zasahovalo před třetí hodinou ráno sedm hasičských jednotek.

Foto: HZS MSK

Hasiči zasahovali u požáru haly v Budišově nad Budišovkou.

Článek

Jak uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp, při příjezdu jednotek již ze střech o rozloze 60 krát 30 metrů šlehaly plameny.

„Přibližně po hodině se střecha propadla a plechová střešní krytina bránila přístupu hasební vody pod hořící trosky. Velitel zásahu tedy rozhodl o povolání těžké techniky ze záchranného útvaru z Hlučína,“ uvedl Popp.

Foto: HZS MSK

Při požáru se propadla plechová střecha, velitel zásahu proto přizval k zásahu i těžkou techniku.

Požár se hasičům podařilo lokalizovat krátce před pátou hodinou ranní. Ještě v sobotu dopoledne ale zásah pokračoval a hasiči pokračovali za pomocí termokamery v likvidaci skrytých ohnisek požáru.

„Škoda požáru je zatím odhadována na 10 milionů korun. Současně se zasahujícími hasiči jsou na místě i vyšetřovatelé, kteří šetří příčinu vzniku takto velkého požáru,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám