Hlavní obsah

Požár ve firmě na plasty způsobil škodu za 1,6 miliónu korun

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za 1,6 miliónu korun způsobil rozsáhlý požár, který v sobotu odpoledne likvidovali hasiči v areálu firmy na výrobu plastových komponentů v Želechovicích nad Dřevnicí u Zlína.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči likvidovali požár v areálu firmy na plasty u Zlína.

Článek

„K likvidaci bylo postupně nasazeno 11 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů, které měly k dispozici 10 cisternových vozidel, automobilní žebřík a dvě dopravní vozidla,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Z požáru plastového materiálu podle něj stoupal k nebi hustý černý kouř, obyvatelé v okolí ale nemuseli být evakuováni. „Při zásahu byl lehce zraněn jeden dobrovolný hasič,“ uvedl mluvčí.

Požár v průmyslovém areálu, ve kterém se vyrábí plastové komponenty, byl hasičům nahlášen zhruba v 15:30 hodin.

„Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru nákladního vozidla a materiálu na skladovací ploše jedné z firem průmyslové zóny. Mimo zasažení vozidla a palet s materiálem, se plameny šířily i na blízkou jednopodlažní halu a dodávkové vozidlo,“ konstatoval Netopil s tím, že hasičům se podařilo zabránit rozšíření požáru do interiéru haly.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár zlikvidovali za necelé dvě hodiny. Hustý černý dým byl vidět z velké dálky. Podle Netopila ale požárem zasažený výrobní areál stojí na kraji obytné zóny, takže obyvatelé Želechovic i nedaleké Lípy nemuseli mít obavy o své zdraví.

„Škoda byla předběžně vyčíslena na 1,6 miliónu korun,“ dodal mluvčí. Příčinu vzniku požáru by měl objasnit vyšetřovatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám