Hlavní obsah

Požár v průmyslovém areálu na Sokolovsku se podařilo zmenšit na polovinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátečního večera hoří v průmyslovém areálu v Citicích na Sokolovsku skládka pražců. Hasiči v pátek vyhlásili nejvyšší stupeň požárního poplachu ze čtyř, sloup černého dýmu a plameny byly vidět z širokého okolí. V neděli se hasičům podařilo zmenšit plochu zasaženou plameny na polovinu a snížili stupeň poplachu na třetí. Zásah ale pravděpodobně potrvá ještě následující dny.

Požár skládky pražců u elektrárny Tisová se podařilo zredukovat na polovinuVideo: Hasiči Karlovarského kraje

 
Článek

Zásah hasičů v neděli pokračuje postupným rozhrabáváním stále žhnoucích hromad v kombinaci s použitím stále velkého množství nasazených vodních proudů po celém obvodu místa požáru.

V neděli ráno byl snížen stupeň požárního poplachu ze zvláštního na třetí, oheň už nehasí vrtulníky. Zásah bude dál pokračovat celou neděli a s velkou pravděpodobností ještě následující dny.

Původní informace hovořily o tom, že požár vypukl v areálu elektrárny Tisová, mluvčí Sokolovské uhelné Jana Pavlíková později upřesnila, že hoří na území průmyslové zóny Přátelství – Silvestr v Citicích.

Foto: Bez zdroje

Záběr požáru skládky pražců v Citicích z pátečního večera

Na místě během pátku a soboty zasahovalo na 16 jednotek hasičů s až 72 kusy požární techniky, dorazila také chemická laboratoř na měření zplodin ve vzduchu. Tři hasiči byli zraněni, jeden z nich byl podle mluvčího záchranky Radka Hese převezen s lehkým zraněním do sokolovské nemocnice.

Požár od soboty rovněž prošetřují kriminalisté – zda se nejedná o možný přečin poškození cizí věci se škodou nad deset milionů korun. Česká televize uvedla, že požár mohla způsobit závada na drtičce, to však nepotvrdili ani hasiči, ani policie.

V průmyslovém areálu na Sokolovsku hoří skládka pražců, zranili se hasiči

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám