Hlavní obsah

Požár v plzeňské fakultní nemocnici způsobila závada na baterii nástroje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Požár na chirurgii plzeňské fakultní nemocnice pravděpodobně způsobila technická závada na baterii jednoho z nástrojů. Informovali o tom v pátek dopoledne krajští hasiči. Vyčíslili také předběžnou škodu, která je 18 milionů korun. Výše uchráněného majetku byla odhadnuta na 200 milionů.

Požár v plzeňské fakultní nemocnici na BorechVideo: Klára Mrázová, Novinky

 
Článek

Událost se stala ve čtvrtek krátce po 17. hodině, a to v areálu na Borech. „Hořelo v čisticí místnosti, která je v přízemí u operačních sálů,“ uvedl velící důstojník hasičů Luboš Kasl.

Podle vyšetřovatele se ohnisko požáru nacházelo v kontejneru na použité jednorázové elektronické chirurgické nástroje. „Pravděpodobnou příčinou se jeví technická závada na baterii jednoho z nich,“ upřesnil v pátek dopoledne mluvčí hasičů Petr Poncar.

Doplnil, že uchránili majetek v hodnotě 200 milionů korun. „Přístroje a nástroje byly zasažené teplem či zplodinami hoření, proto byla předběžná škoda odhadnuta na osmnáct milionů korun,“ řekl.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Škoda po požáru na chirurgii plzeňské fakultní nemocnici se vyšplhala na osmnáct milionů

Hasiči evakuovali z budovy nejdříve 25 lidí, později dalších 20. Nikdo z nich se nezranil, potvrdila za krajskou záchranku Andrea Divišová.

„V péči jsme měli pouze jednu osobu, která byla psychicky rozrušená. Po vyšetření naším lékařem a následném zklidnění nebyl důvod k transportu do zdravotnického zařízení,“ upřesnila Divišová.

Hořelo na chirurgii plzeňské fakultní nemocnice. Hasiči evakuovali několik desítek lidí

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám