Hlavní obsah

Požár umocněný výbuchem lahve s plynem zničil rekreační chatu

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Rozsáhlý požár zcela zničil v neděli krátce po půlnoci rekreační chatu v obci Bystřička na Vsetínsku. V době jeho vzniku spalo uvnitř objektu pět dospělých osob a jedno dítě. Nikdo naštěstí neutrpěl újmu na zdraví.

Článek

„Na místě zasahovali profesionální hasiči s Valašského Meziříčí a Vsetína spolu s dobrovolnými hasiči z obcí Bystřička, Jablůnka a Valašská Bystřice. Už při jejich příjezdu byla víc než polovina chaty v plamenech. Majitel navíc varoval hasiče, že uvnitř jsou dvě tlakové lahve s plynem. Jedna také vzápětí explodovala a umocnila další velmi rychlý rozvoj požáru na zbylých částech stavby,“ řekl Právu v neděli mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Osoby, které v objektu spaly, požár naštěstí včas vzbudil. „Postupně se dostali všichni ven a do bezpečí. V počátku se také snažili požár hasit pomocí kbelíků s vodou, ale proti sílícím plamenům neměli moc šancí,“ uvedl Mitáček.

Majitel rekreačního objektu vyčíslil předběžnou škodu na 900 000 korun. Příčina požáru se vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám