Hlavní obsah

Hasiči likvidují požár v Českém Švýcarsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hasiči zasahují ve středu odpoledne u lesního požáru v národním parku České Švýcarsko. Na místě zasahuje 12 jednotek, hoří na vrcholu skály.

Foto: Salov Tomáš, ČTK

Středeční požár v Českém Švýcarsku

Článek

Podle informací od hasičů hoří na vrcholu skály u Jetřichovic. „Hoří lesní porost na ploše 50 × 50 na vrcholu skály, nad turistickou červenou značkou. Na místo byl povolán vrtulník,“ sdělili hasiči.

Ti zasahovali s hasicím vakem do setmění. Na místě je nyní 12 jednotek, hasiči musí k požáru pěšky. V devět hodin večer stále nebyl oheň pod kontrolou.

„Je to takřka nedostupné místo, které zdolá jen pěší. Nelze se sem dostat jinou technikou než vrtulníkem,“ řekl ČTK mluvčí národního parku Tomáš Salov. Požár nahlásila obyvatelka Vysoké Lípy.

Foto: Salov Tomáš, ČTK

Požár v Českém Švýcarsku

Národní park České Švýcarsko uvedl, že o požáru ví a že spolu s hasiči jsou na místě také jeho pracovníci. Zveřejnil rovněž fotografii kouře vycházejícího z lesa.

Lokalita je vzdušnou čarou vzdálena asi pět kilometrů od místa, kde hořelo loni v létě. Tehdy se oheň též rozšířil ve špatně dostupném terénu.

Byl to dosud nejrozsáhlejší lesní požár v ČR. Zasáhl přes 1000 hektarů. Jeho likvidace byla velmi náročná. Vystřídalo se u ní 6000 hasičů. Kvůli požáru policie obvinila muže z obecného ohrožení a poškození cizí věci.

Z požáru u Pravčické brány je podezřelý mladý Němec. Lesem procházely skupinky podnapilých turistů

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám