Hlavní obsah

Při požáru stájí v Praze uhynulo osm koní. Hořelo tam i před dvěma týdny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští hasiči v úterý po poledni likvidovali požár stájí na Císařském ostrově. Z místa stoupal sloup černého kouře viditelný z velké vzdálenosti. Při požáru uhynulo osm koní a vznikla škoda 3,5 milionu korun. Na stejném místě hořelo i před dvěma týdny, případ řeší kriminalisté.

Požár na Císařském ostrově v PrazeVideo: HZS Praha

 
Článek

O požáru informovali nejprve hasiči na Twitteru. „Několik jednotek zasahuje na Císařském ostrově u požáru stájí v plném rozsahu,“ uvedli. Později upřesnili, že v hořících stájích uhynulo osm koní.

Plameny zasáhly objekt o rozloze 20 × 10 metrů. „Používáme několik vodních proudů,“ sdělili hasiči. Požár se jim podařilo dostat pod kontrolu před 13:00.

Požár stájí v PrazeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

„Ze zasaženého objektu byly vyneseny dvě tlakové lahve. Následovalo rozebírání a dohašování skrytých ohnisek,“ shrnul krátce před 15:00 mluvčí hasičů Martin Kavka.

Foto: HZS Praha

Požár koňských stájí v Praze

Požár zasáhl Jezdeckou školu a pony školu Praha 7. ČTK to potvrdili provozovatelé školy, událost nechtěli více komentovat.

Příčinu a okolnosti požáru zjišťují vyšetřovatelé. Mluvčí policie Jan Daněk Novinkám sdělil, že na hořící stáje upozornili souhrou okolností policisté z hippologického oddělení, kteří mají stáje opodál. Plameny ale byly již značně rozšířené a koním se nedalo pomoci.

Na místo dorazili kriminalisté. Požářiště rovněž ohledá psovod se psem cvičeným na vyhledávání chemikálií podporujících hoření. Škoda byla předběžně vyčíslena na 3,5 milionu korun.

Požár stájí na VltavěVideo: Novinky

Daněk zmínil, že na stejném místě hořelo před čtrnácti dny, kdy vzplály balíky slámy a také koňský povoz. Rovněž tento požár policisté dále vyšetřují.

Zda lze oba případy dávat do spojitosti, policie vzhledem k pokračujícímu prověřování nekomentuje, rovněž není zřejmé, do jaké míry jsou okolnosti požárů podezřelé s ohledem na možné úmyslné zapálení.

Dítě podpálilo jízdárnu v Opavě, hasiči zachránili 17 koní

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám