Hlavní obsah

Požár kombajnu způsobil miliónové škody

Právo, Miroslav Homola
Drásov
Aktualizováno

Kombajn v úterý ráno zničil požár na silnici v Drásově na Brněnsku. Plameny zaměstnaly tři jednotky hasičů. Stroj začal hořet při přejíždění na silnici v obci. Řidiči kombajnu se stroj na vozovce zastavil, a když se šel podívat na důvod závady, z motorové části vycházely plameny.

Článek

Požár se před příjezdem hasičů snažil hasit ručním práškovým přístrojem, oheň se ale rozšířil na celou mechanickou část. Hlášení o požáru hasiči na tísňové lince přijali deset minut před půl pátou ráno, na místo vyjely tři jednotky. Při jejich příjezdu již byla většina stroje v plamenech.

„Oheň se podařilo dostat pod kontrolu po pár minutách, dohašování trvalo další dvě a půl hodiny. Protože z kombajnu vyteklo větší množství hydraulického oleje, hasiči ho na vozovce zasypávali sorbentem a bránili úniku oleje do kanalizace,“ uvedl k požáru mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Při požáru nebyl nikdo zraněn. Oheň, který zřejmě vypukl kvůli technické závadě, motorovou část stroje zničil a poškodil i další části. Škodu na kombajnu vyrobeném v roce 2005 vyšetřovatel podle předběžného odhadu vyčíslil na 4,3 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám