Hlavní obsah

Požár domu ve Větřní vznikl od svíčky na adventním věnci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Větřní

Požár domu s pečovatelskou službou ve Větřní na Českokrumlovsku vznikl v pátek v podvečer od svíčky na adventním věnci v bytě jednoho z klientů. Novinkám to v sobotu dopoledne potvrdila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Požár domu s pečovatelskou službou ve Větřní na ČeskokrumlovskuVideo: Pavel Orholz, Novinky

 
Článek

Po požáru museli záchranáři přepravit do nemocnic celkem čtyři lidi. Nejhorší zranění utrpěl muž, kterého záchranáři transportovali vrtulníkem na popáleninové centrum vinohradské nemocnice v Praze. Další tři klienti domu skončili v českokrumlovské nemocnici.

Foto: Pavel Orholz, Novinky

Při požáru zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému

Požár vypukl po půl sedmé v podvečer v prvním patře domu a hasičům se jej podařilo zlikvidovat během pár desítek minut. Plameny však způsobily několikamilionovou škodu.

V domě bydlelo celkem dvanáct lidí a obec musela shánět pro šest z nich náhradní ubytování. Nakonec pomohl i Jihočeský kraj.

Foto: HZS Jihočeského kraje, Novinky

Požár vznikl v jednom z bytů v prvním patře od svíčky na adventním věnci

„Šest klientů domu, kteří noc na sobotu strávili v bývalém hotelu Golf, bylo dopoledne díky pomoci Jihočeského kraje převezeno do domova důchodců v Horní Plané,“ sdělil Novinkám starosta Větřní Antonín Krák (SOCDEM) s tím, že další tři klienti jsou u svých rodin. Do domu by se mohli obyvatelé podle prvních odhadů vrátit během čtrnácti dnů.

Ve Větřní hořel dům s pečovatelskou službou

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám