Hlavní obsah

Požár domu s výbuchem v Hradci Králové, okna létala. Zraněný žhář čekal opodál na autobus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Osmašedesátiletého muže podezřelého ze dvou případů žhářství zadrželi policisté v Hradci Králové. Došlo k tomu poté, co ho našli zraněného na zastávce autobusu krátce po požáru domu, po kterém nastal výbuch. Ukázalo se, že má podle všeho na svědomí i další požár z dřívějška. Policie případ dále vyšetřuje.

Foto: Policie ČR

Následky požáru rodinného domu v Hradci Králové

Článek

K požárům došlo počátkem srpna a v polovině října, kriminalisté muže obvinili v předešlých dnech, informovala v úterý mluvčí policie Iva Kormošová.

Při říjnové události policisté s hasiči vyrazili po oznámení na tísňovou linku k požáru rodinného domu v hradecké části Svinary.

„Hlídka si na autobusové zastávce všimla staršího muže, který byl viditelně zraněný v obličeji, a který se vzápětí k založení požáru přiznal. Jeho zranění si vyžádalo lékařské ošetření a převoz do nemocnice,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Požár rodinného domu v části Hradce Králové Svinary byl podle policie dílem žháře.

Podle vyšetřovatelů měl žhář pomocí hořlaviny založit požár, od nějž vzplála ložnice a část pergoly, načež došlo k detonaci, která vyrazila v domě několik oken. Škodu vyčíslili na 1,5 milionu korun.

Následně se ukázalo, že policisté v muži poznali i podezřelého, po kterém se pátralo v souvislosti se srpnovým požárem, kdy hořely vstupní dveře do jedné firmy.

U tohoto incidentu policie žádala veřejnost o pomoc s pátráním, žádné z oznámení ale k vyřešení případu nevedlo.

Foto: Policie ČR

Podpálené dveře u vchodu do jedné z firem v Hradci Králové

„V těchto dnech krajští kriminalisté obvinili 68letého muže z trestných činů poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Muži kladou za vinu, že podpálil dva objekty,“ dodala Kormošová s tím, že mu hrozí tři roky vězení.

Zda měl muž ke zmíněným místům nějaký vztah, či se jednalo o náhodné incidenty, případně další podrobnosti k motivům v obou případech policie nezmínila s odkazem na probíhající vyšetřování.

Žhář zapálil úly v chráněné oblasti na Olomoucku, dvě desítky včelstev uhořely

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám