Hlavní obsah

Požár bytu v Prachaticích nejspíš způsobil pes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prachatice

Vyšetřovatelé čtvrtečního požáru v bytě domu na náměstí Přátelství v Prachaticích se škodou 200 tisíc korun pracují i s verzí, že jej způsobil pes, který pustil sporák. Připomíná to případ z úvodu ledna, kdy kočka se psem způsobili požár v bytě v Českém Krumlově. Hasiči nabádají majitele, aby nepouštěli zvířata k dotekovým elektrospotřebičům.

Foto: HZS JK, Novinky

Požár v bytě v Prachaticích způsobil škodu za asi dvě stě tisíc korun.

Článek

„Ve čtvrtek jsme zasahovali v bytě ve třetím patře domu, když požár vznikl vznícením silikonové formy na sporáku v kuchyni,“ konstatovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

„Zatím vyšetřovatelé pracují s několika možnými příčinami vzniku ohně a jednou z nich je i pes, který mohl zapnout sporák,“ dodala s tím, že při požáru nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Mluvčí dále upozornila, že podobných případů přibývá, když se řada moderních elektrospotřebičů spouští pouhým dotekem.

„Samozřejmě že tomu jde zabránit jen velmi těžko. Stačí, aby pes nebo kočka došlápli tlapkou na desku. Pokud to jde, měli by majitelé alespoň v době své nepřítomnosti zabránit zvířatům v přístupu k těmto spotřebičům,“ dodala mluvčí.

Byt v Českém Krumlově zapálili pes s kočkou

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám