Hlavní obsah

Postřelený muž z Prahy chtěl vyloupit byt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policisté ve středu ráno na pražské Kampě postřelili muže, který je podezřelý z vloupání. Atrapou pistole ozbrojený pachatel se snažil utéct poté, co měl vniknout společně se svým komplicem do bytu v ulici Újezd.

Foto: Vratislav Konečný

Těžký srub Darkovičky

Článek

Podle záchranářů byl zadržený pravděpodobně pod vlivem návykové látky. Po příjezdu policie chtěli oba muži uprchnout a rozdělili se. Hlídka se rozhodla pronásledovat muže, který byl ozbrojen a prchal Petřínskou ulicí. 

Muž pokračoval z Malostranského nábřeží směrem k mostu Legií. Podle policie dával najevo, že se nevzdá a nebude váhat použít zbraň. Dokonce ji namířil na projíždějící tramvaj plnou lidí.

Policisté ho nakonec dopadli v Říční ulici. Když ho několikrát vyzvali, aby se zastavil, varovali ho výstřelem do vzduchu. Muž však nereagoval, a tak ho jeden z policistů zasáhl do nohy. Až poté zjistili, že zbraň je pouze atrapa.

Záchranáři byli na místo přivoláni krátce po půl desáté. Lékař ošetřil zadrženému ránu a zastavil krvácení. Zraněný byl potom převezen na chirurgické oddělení Nemocnice Pod Petřínem. Podle policie byl muž již v minulosti trestán za majetkovou a násilnou trestnou činnost.

Reklama

Související články

Policisté postřelili ozbrojeného výtržníka

Při policejním zásahu byl v centru Prahy postřelen muž, který údajně ohrožoval pistolí kolemjdoucí. Přivolaní záchranáři zjistili, že byl pravděpodobně...

Výběr článků

Načítám