Hlavní obsah

Postarší Rakušan propašoval z Česka do Rakouska kilogram pervitinu

Vídeň

Policie v Rakousku zadržela 65letého muže a obvinila ho z toho, že z České republiky do Rakouska propašoval dohromady jeden kilogram pervitinu. O případu informoval deník Oberösterreichische Nachrichten. Na černém trhu by mělo uvedené množství drogy hodnotu kolem 100.000 eur (téměř 2,5 milionu korun).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Už dříve několikrát trestaný Rakušan byl zadržen v červnu při příjezdu do Rakouska z ČR, i s 200 gramy pervitinu, a to na základě rozsáhlého mezinárodního vyšetřování hornorakouského kriminálního úřadu. Díky důkladnému prohledání jeho automobilu našli kriminalisté metamfetamin, v německy mluvících zemích nazývaný Crystal Meth, v úkrytu.

Mexiko dopadlo jednoho z nejhledanějších drogových bossů

Amerika

Rakušan je podezřelý z pašování drogy z Česka do Rakouska přibližně od srpna minulého roku. Pervitin měl obviněný nejen na vlastní spotřebu, ale možná ho s vysokým ziskem dál prodával několika osobám.

Muž pašoval drogu v automobilu sám, ale několikrát s sebou pravděpodobně vzal manželský pár, který rovněž převážel pervitin do Rakouska, napsal regionální list.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám